Walnotentaartjes

By Marleen , 26 July 2012
Description

kleine taartjes

Gerechten
Yield
6 Servings
Preparation time
1 hour
Cooking time
0 minutes
Total time
1 hour
Instructions

Maak het deeg.
Snij 120 g boter in stukjes en meng ze met 50 g poedersuiker, 50 g amandelpoeder en 150 g bloem tot een gladde massa in de keukenmachine. Doe er de eierdooier en 4 eetlepels water bij en mix tot er een bol ontstaat. Verpak in plastic folie en leg 15 min. in de koelkast.
Snij de voor vulling 40 g boter in stukjes en roer tot ze zacht is. Doe er 40 g suiker, het ei, 50 g amandelpoeder en 1 eetlepel bloem bij. Zet koel weg.
Rol het deeg uit en bekleed er 6 ingevette vormpjes mee. Prik de bodem in met een vork. Leg wat bakpapier in elk taartje en bedek het met droge peulvruchten. Bak de taartjes blind gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Haal het bakpapier met de peulvruchten uit de taartjes en laat ze wat afkoelen. Haal ze uit de vormpjes.
Verdeel de amandelcrème over de taartjes.
Doe de rest van de suiker in een pan op een zacht vuurtje. Laat de suiker opwarmen tot er een lichtbruine karamel ontstaat. Voeg er de noten aan toe en laat ze 2 min. karameliseren. Verdeel de noten over de taartjes en laat alles goed afkoelen.

Source

Libelle