Saffraan-salie-fricassee

By Marleen , 24 June 2012
Description

Zalm met heerlijke saus

Gerechten
Bereidingswijze
Yield
4 Servings
Preparation time
45 minutes
Cooking time
0 minutes
Total time
45 minutes
Instructions

De filet even afspoelen, goed droogdeppen en in stukjes snijden. Met peper, een beetje geraspte limoenschil en limoensap kruiden. Afgedekt in de koelkast plaatsen.
De boter in een schaal 1 1/2 min. bij 600 Watt verhitten. De salieblaadjes erdoor roeren, 30 seconden mee verhitten, dan er weer uitnemen en opzijhouden.
De bloem in de boter strooien, roeren, afdekken en 1 1/2 minuut bij 600 Watt verhitten.
De bouillon, de room en de wijn erdoor roeren. Goed met een garde kloppen. Afdekken en 4 1/2 min. bij 600 Watt verhitten.
De saus weer met een garde roeren, met peper, limoenschil en limoensap kruiden. Een paar salieblaadjes achterhouden voor de garnering, de andere door de saus roeren. Ook de saffraan erdoor mengen.
De stukjes vis voorzichtig door de saus roeren. Afdekken en 9 minuten bij 600 Watt verhitten (tussen door even voorzichtig mengen).
De dooiers losroeren en door de fricassee mengen, nog 1 minuut laten staan, dan met salie bestrooid serveren.

Notes

1380 kcal

Source

Deltas groot magnetron kookboek