Tiramisu met aardbeien en rabarber

By Marleen , 28 May 2012
Description

Zoete rabarber recept

Gerechten
Yield
6 Servings
Preparation time
30 minutes
Cooking time
0 minutes
Total time
30 minutes
Ingredients
250 g mascarpone
250 g plattekaas (magere)
3 ei
75 g suiker (fijn)
250 g rabarber
350 g aardbei
150 ml appelsap
150 g lepelbiscuits
  ds munt (vers of citroenmelisse)
Instructions

Schil en spoel de rabarber en snijd in stukken van ongeveer 5 cm lang. laat ze 4 tot 5 minuten stoven in het appelsap, tot de stukjes zacht zijn. Laat de rabarber in het appelsap afkoelen.
Wrijf de aardbeien droog schoon. Bewaar enkele aardbeien en snijd de overige in stukken.
Vermeng ze met de afgekoelde rabarber.
Klop de eierdooiers witschuimig met de suiker. Schep er de mascarpone en de verse kaas bij. Roer goed glad.
Vul een diepe, rechthoekige schaal met lagen koekjes, fruit en kaascrème. Strijk de bovenkant mooi glad. Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Werk af met enkele hele of halve aardbeien en wat munt of citroenmelisse.

Source

KVLV