Konijn met champignons

By Marleen , 28 February 2012
Description

stoofpotje

Yield
4 Servings
Preparation time
1 hour, 30 minutes
Cooking time
0 minutes
Total time
1 hour, 30 minutes
Ingredients
800 g konijn (in stukken, liefst rugdelen)
  ds boter
1 ui (gesnipperd)
1 c witte wijn (droog)
  ds citroensap
1 ct champignons (in stukjes)
2 bosuitje
2 T maïszetmeel
2 T water
Instructions

Bak 800 g konijn in stukken (liefst rugdelen) rondom in voldoende boter. Haal uit de pan en stoof daarin 1 gesnipperde ui. Doe het konijn er opnieuw bij en blus met 1 glas droge witte wijn. Dek af, verminder het vuur en laat 45 min. zacht garen. Sprenkel wat citroensap over 1 bakje champignons in stukjes en bak met 2 bosuitjes in een pan. Voeg ze 10 min. voor het einde bij het konijn. Meng 2 eetlepels maïszetmeel met 2 eetlepels water. Voeg bij de saus en laat nog even indikken

Notes

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Source

Libelle