Sabayon

By Marleen , 28 February 2012
Description

klassieke sabayon

Gerechten
Yield
4 Servings
Preparation time
20 minutes
Cooking time
0 minutes
Total time
20 minutes
Instructions

Zet een vuur op hoge stand en een ander op een gemiddelde stand.
Doe de eierdooiers, de suiker, de witte wijn en de marsala in een hoge brede steelpan met ronde randen. Bij een hoekige pan blijft het eigeel in de hoeken kleven, waardoor je op het einde geschifte sabayon kunt krijgen.
Klop met een garde in een 8-vorm schuim in het ei.
Klop het mengsel eerst op het gemiddelde vuur. De warmte mag er niet te bruusk ingaan, want dan gaat het eigeel direct garen en krijg je korrelige sabayon.
Eenmaal de warmte in het schuim zit, zet je je vuur harder zodat het schuim zicht 'vastzet'.
De sabayon is klaar zodra je in de 8-vorm de onderkant van de pan ziet.
Serveer met vanille-ijs.

Notes

tip: klop een sabayon nooit au bain-marie. Als er water in de kom sijpelt, klopt de verhouding tussen de ingrediƫnten niet meer, en door een teveel aan vloeistof verkrijg je geen sabayon.

Source

Vrouw en wereld