Mousse van mascarpone en advocaat

By Marleen , 11 February 2011
Description

met witte chocolade

Gerechten
Yield
8 glaasjes
Preparation time
30 minutes
Cooking time
0 minutes
Total time
30 minutes
Instructions

Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Splits de eieren. Meng de 2 eidooiers met de suiker en klop samen op tot een lichtgele massa die als een lint van de klopper loopt. Klop het eiwit stijf.
Smelt de witte chocolade in de microgolf of au bain-marie. Klop de room half stijf.
Doe de mascarpone en de advocaat bij de opgeklopte eidooiers. Knijp de gelatine uit en roer erdoor. Doe ook de half opgeklopte room en de gesmolten chocolade erbij. Schep er voorzichtig het eiwit door.
Breek de boudoirkoekjes doormidden. Verdeel de mousse over 8 glaasjes of potjes en versier met een half boudoirkoekje.

Source

Libelle