Speculoosbavarois

By Marleen , 31 December 2010
Description

bavarois met speculoos

Gerechten
Yield
6 Servings
Preparation time
30 minutes
Cooking time
0 minutes
Total time
30 minutes
Instructions

Laat de gelatine weken in koud water.
Breng ondertussen de melk aan de kook.
Splits de eieren en klop de dooiers op met de suiker en de vanillesuiker. Giet dit bij de kokende melk, roer goed en verwarm tot tegen het kookpunt aan.
Knijp de gelatine uit en roer die onder het mengsel.
Giet het mengsel door een zeef in een kom.
Verkruimel de speculoos en roer de kruimels onder de warme massa. Laat afkoelen, maar niet stijf worden.
Klop de room stijf met de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf.
Roer voorzichtig eerst de room en dan de eiwitten onder het mengsel. Giet in een vorm en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
Eventueel afwerken met rode vruchten en frambozencoulis.

Source

Lotus