Macaroni met gehakt en courgette

By Marleen , 11 April 2010
Description

zuiders gevarieerde klassieker

Gerechten
Bereidingswijze
Yield
4 Porties
Preparation time
45 minutes
Cooking time
0 minutes
Total time
45 minutes
Ingredients
1 ui
2 courgette
2 T peterselie (gehakte )
150 g gehakt
1 clv knoflook
125 cl tomatenpuree
1 ds tijm
400 g macaroni
2 c mozzarella
1 ds paneermeel
1 ds boter
1 ds zout
1 ds peper
Instructions

Fruit 1 gesnipperde ui glazig. Laat een paar minuten bakken. Kruid met peper en zout, vermeng met 2 eetlepels gehakte peterselie en zet even aan de kant.
Bak in dezelfde pan 150 g gehakt rul. Vermeng met 1 geplet knoflookteentje, 25 cl vloeibare tomatenpuree en kruid met tijm. Laat 15 minuten sudderen.
Kook 400 g macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng meteen met het gehakt en de groenten. Verdeel over 4 ovenschaaltjes.
Dek af met plakjes mozzarella van 2 bolletjes. Bestrooi lichtjes met paneermeel (of verkruimelde soepstengels). Beleg met nootjes boter en zet 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Source

Libelle