Hindensteaks op Luikse wijze

By Marleen , 1 January 2010
Description

hindensteaks

Gerechten
Yield
4 Porties
Preparation time
30 minutes
Cooking time
0 minutes
Total time
30 minutes
Instructions

ENKELE UREN VOORAF: snij de wortelen en de selder in zeer kleine blokjes.
Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en doe er de stukjes selder en wortel in. Laat gedurende 2 min. al roerend stoven op een matig vuur. Blus met 200 ml wildfond en doe er het uienonfijt bij, de rozijntjes, de perensiroop, het laurierblad en een snuifje tijm. Laat zonder deksel en op een matig vuur 10 min. sudderen, zodat de bereiding wat inkookt.
Laat de hindensteaks oppervlakkig ontdooien (1 à 2 u op kamertemperatuur of 5 min. op ontdooistand in de microgolfoven).
BEREIDING: Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak het vlees op een hevig vuur gedurende 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat de steaks gedurende 1 à 2 min. verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de rest van de wildfond in de pan, schraap de braadresten los en laat op een hevig vuur gedurende 2 min. inkoken.

Source

Colruyt