Pompoen-veenbessencake

By Marleen , 11 November 2009
Description

Ondersteboven cake

Gerechten
Bereidingswijze
Moeilijkheid
Yield
24 Porties
Preparation time
1 hour, 30 minutes
Cooking time
0 minutes
Total time
1 hour, 30 minutes
Instructions

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier (of gebruik een siliconen bakvorm).
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rooster de gehakte walnoten even in een droge pan.
Snij de pompoen in stukjes en leg in een ovenschaal. Zet 10 à 15 minuten in de oven.
Meng de veenbessen met de noten, 60 ml veenbessensap, 2 eetlepels druivenpitolie en de honing en roer goed om. Doe in de bakvorm.
Doe de rest van de olie en het veenbessensap met de suiker en de gare pompoen in een kom en meng goed. Roer er een voor een de eidooiers door en voeg er de bloem, bakpoeder, amandelmeel, kaneel, nootmuskaat, kruidnagels (1 of 2, gekneusd) en zout aan toe. Meng goed.
Klop het eiwit tot schuim en spatel het door het beslag. Stort het op het laagje veenbessen in de vorm.
Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en zet de cake bovenaan in de oven. Bak 30 minuten, dek de vorm af met aluminiumfolie en bak nog een kwartier tot de cake gaar is.
Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen. Draai de cake om, verwijder het bakpapier en snij in stukken.

Notes

Heerlijk met een bolletje amandelijs.

Source

Proeven

Beoordeling