Varkensstoofvlees

Door Marleen , 5 april 2025
Beschrijving

met mosterd

Gerechten
Opbrengst
4 Servings
Bereidingstijd
25 minuten
Bereidingstijd
1 uur, 30 minuten
Totale tijd
1 uur, 55 minuten
Ingrediƫnten
1 kg varkensstoofvlees
1 T boter
2 ui (groot)
1 T perensiroop (Luikse)
1 T bloem
75 cl bier (blond tafelbier)
  peper
  tijm
  laurier
2 T mosterd
1 bn wortel
Instructions

Kruid de blokjes varkensvlees met peper en zout.

Kleur ze mooi rondom rond aan zodat je een mooie korst hebt, vul je pot in meerdere keren zodat je dit bij elk stuk kan doen. Al het vlees in 1x in je pot zwieren is geen goed idee.

Snij ondertussen de ui fijn.

Haal alle stukken vlees uit je pot en stoof de uien aan in de resterende vetstof, voeg vlees weer toe, en strooi er de bloem over.

Roer goed tot alle bloem eronder gemengd is.

Blus met het bier en voeg alle andere ingrediƫnten toe, laat 45 min sudderen onder deksel.

Schil en snij ondertussen de wortels en snij ze in schijfjes, kook ze 4 min in gezouten water.

Giet af en voeg toe aan het vlees na 45 min sudderen.

Laat alles samen nog een 20-tal min verder sudderen. Haal deksel eraf moest je saus nog niet gebonden zijn. Werk af met platte peterselie.

 

Notes

Serveer met gestoomde aardappelen, frietjes of kroketten en extra mosterd.

Tip

Erwtjes, boontjes of roosjes bloemkool kunnen hier ook bij in plaats van wortelen.

Bron

https://www.sofiedumont.be/recept/varkensstoofvlees/