Snij de bloemkool in roosjes en verdeel over een ruime ovenschaal. Meng er 1 el olijfolie onder. Zet 10 min. in de voorver- warmde oven.
Giet de salsa tussen de bloemkoolroosjes. Verdeel de tomaten in trosjes van ± 3 à 5 tomaten en schik tussen de bloemkool. Pers de knoflookteentjes en pluk de helft van het basilicum. Meng het knoflook en het basilicum onder de bloemkoolroosjes. Kruid met de pilipili, de oregano, peper en zout. Verdeel er 2 el olijfolie over. Zet 25 min. in de oven.
Bak de ciabatta mee af in voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven, laat even afkoelen en snij in stukken.
Meng intussen de geraspte kaas met de panko. Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes.
Verdeel de mozzarella over de bloemkool en strooi er de panko-kaasmengeling over. Zet nog 10 min. in de oven (zet de laatste 5 min. de grill op).
Meng intussen de rest van de olijfolie en de balsamicoazijn onder de rucola. Kruid met peper en zout. Bestrooi de ovenschotel met de rest van het basilicum en serveer met de ciabatta en het rucolaslaatje.